Que teletreballin ells
Sara Moreno Colom
Vicent Borràs Català
Si hi ha una frase que ressona a l’actualitat és que “el teletreball ha vingut per a quedar-se”.
Malgrat que la modalitat del teletreball era present abans de la crisi sanitària provocada per la COVID-19, tenia molt poca implementació. A partir de les mesures que es van prendre per a frenar l’avanç de la pandèmia, com el confinament de la població i el tancament dels centres educatius, es dona un fort increment en el seu ús.
A l’inici de la pandèmia el percentatge tant d’homes com de dones que realitzen aquesta modalitat era similar. Però amb la desescalada es produeix un canvi, on el percentatge de dones que segueixen amb el teletreball és més gran. Això ens fa pensar en la importància que té la perspectiva de gènere quan es parla de teletreball. És el mateix per a les dones que per als homes? El fet de treballar a casa pot ser un parany per a les dones, atrapades en el treball domèstic i de cures, o una oportunitat per a la corresponsabilitat?
A partir de diferents entrevistes realitzades per les autores, al confinament i la posterior desescalada, s’il·lustren les experiències de diferents persones envers el teletreball. Aquestes vivències ens permeten dibuixar un mapa de les oportunitats i els costos d’aquesta modalitat en clau de gènere.
- Pàgines: 162
- Encuadernació: Rústica
- ISBN: 978-84-96504-42-4
- Mides: 14,5 x 22 cm